Sprinten naar de finish.

Onze werkwijze is gebaseerd op Scrum met een vleugje Kanban. Scrummen op onze eigen manier dus. Ieder Scrum project knippen we op in fases, de Sprints. In korte wekelijkse periodes, eventueel aan elkaar gekoppeld, wordt intensief aan het project gewerkt. Iedere Sprint heeft strakke deadlines en duidelijke doelen. We leggen je uit wat die Sprints precies inhouden.

de start

De Sprint
Planning

Alle werkzaamheden voor het project worden gepland in de Sprint Planning. De Scrum Master organiseert de meeting en zorgt ervoor dat het team op de hoogte is van het doel van de afspraak. De volgende 2 vragen staan centraal: Wat willen we komende Sprint opleveren? Hoe gaan we ervoor zorgen dat het werk binnen de gegeven tijd gedaan wordt? Het volledige Scrumteam neemt deel aan de meeting.

Dagelijks

Daily
Scrum

Dagelijks organiseert Onsweb een stand-up waarin de activiteiten van het ontwikkelteam besproken worden. Hierin bespreken we wat er de dag daarvoor is gebeurd, wat we vandaag gaan doen om het doel van de Sprint te behalen en wat de mogelijke uitdagingen zijn die het team tegen kunnen houden om het doel van de Sprint te behalen. Alleen het development team van Onsweb neemt deel aan de Daily Scrum.

aan het eind

Sprint
Review

De Sprint Review is een meeting die aan het einde van een Sprint volgt. Er wordt gekeken of de doelen behaald zijn en of het nodig is de Product Backlog aan te passen. Tijdens de meeting bespreken het Scrumteam en de stakeholders wat er gedaan is in de Sprint. Op basis hiervan wordt gekeken welke features in de volgende Sprint de meeste waarde zullen toevoegen. Aan het eind van de Sprint Review is een nieuwe versie van de Product Backlog opgesteld waarin de items voor de volgende Sprint staan.

reflectie

Sprint
Retrospective

De Sprint Retrospective vindt plaats na de Sprint Review, maar vóór de volgende Sprint Planning. Tijdens deze meeting kijkt het team kritisch naar zichzelf om vast te stellen wat er verbeterd kan worden voor de volgende Sprint. Dat kan op het gebied van mensen, werkrelaties, processen en tools zijn. Alles met het doel om verbeteringen aan te brengen voor de volgende Sprint. We streven ernaar dat alle leden van het Scrum team hierbij aanwezig zijn.

Door in Sprints te werken houden we echt focus op een specifiek gedeelte van de totaalontwikkeling. Zo leveren we telkens een goed werkend deel op.

– Erwin (Ontwikkelaar)

De voordelen van Sprints:

Door te ontwikkelen in Sprints wordt telkens een deel van de oplossing opgeleverd alvorens er verder ontwikkeld wordt. We zetten de voordelen van Sprints even op een rij:

 • Aan het eind van een Sprint een bruikbaar product
 • Constante focus op wat echt belangrijk is
 • Na iedere Sprintoplevering succes
 • Meer efficiëntie en toewijding op deelontwikkeling
 • Overzicht en controle over de ontwikkeling
 • Tijd en geld besparen door efficiënte ontwikkeling

Al

15

jaar strategisch partner

De afgelopen 15 jaar hebben we veel verschillende oplossingen ontwikkeld. We zijn dan ook trots op ons werk. Onderstaand een greep uit de recent door ons ontwikkelde projecten.

 •  

  IKEA

 •  

  T-Mobile

 •  

  Kenter

 •  

  Infomedics

 •  

  Vodafone

Benieuwd naar de Scrum mogelijkheden voor jouw weboplossing?
Vraag het Sebastian Huisman! Onze Scrum expert.